Pages

WELCOME (^_^)


I made this widget at MyFlashFetish.com.

Live Type

Followers

Thursday, 25 August 2011

Terkejut Tentang Kes Kehilangan,,,!!!

Hai salm ramadhan,salam hari rya,slm kemerdekaan,slam 1 malaysia,,dan salam satu blogger,,
Hari ni aku di kejutkan ttg berita mengenai kehilangan aku di dlm blog slh seorg rkan bru aku,,,,,kpda final hope,,,trima ksih krana bersush pyh mncari aku,,,mcm dihrgai plak,,,aku ska jika ada rkn yg mengambil brat akn kes sebegini,,,,cehh,,,hihi,,dan aku nak mntak maaf psl tak tggl kn link,,,hehe,,,sorry k,,,(^_^),,,,kpda rkn2 yg membca dan follow blog aku trima ksih bnyk2,,aku hargai sngt2,,aku sbenanya msh bru lgi dlm dunia blogger ni,,,aku hrp korng kongsilh sedikit sebnyk ilmu korng untuk aku,,,k,,,
=
=
=
=====>>> Last skli aku nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA KEPADA SEMUA RKAN BLOGGER YANG MENGENALI DIRI INI,,MAAF ZAHIR DAN BATIN,,,,(^_^)

Tuesday, 23 August 2011

Apa yang kami dh buat ne????

salam semua nya,,,,,,!!!! haaaa,,,jgn terkjut bca tjuk tu,,,,sbenanya ia berkaitan dgn apa yang kami bt kat opis,,,biasalh glagat staf2 n rkn2 aku ,,emmmm,,,hehe,,jom skodeng pa yg mreka bt,,,he.he.he....


kalau nak tau itulh boss aku,,,,msa ni dia nak g mbik air wudhuk,,,


faddia n apis,,,tgh tension2 buat keja yang diberi,,,,hehe,,,


tgok gmbar ne mreka mcm lh mls kn,,,tpi sbenanya 2 ekor mambng ni,,,malu nak bgmbar,,,hehe,,


ni bang andy,,,,hehe,,,di dduk kat sblah aku baris no 2,,,


     haa,,pa diplh kat tmpat kak kathy ya,,,?hehe,,,arr ni bang ghaffar,,,dia ni baik (nada bodek hehe)...... bnyk ajar aku,,,hehe,,thaks ya,,kfc/pizza jgn lpe ye,,,,


haa,,ne pon boss jgak tpi bhgian lain tpi 1 opis ngan aku,,,



hehe,,,msa ni aku dan eyfa tgh mnonton wyg kat dlm auditorium,,,free tau,,,,hehe,
DULU--->aku ingat yysn ni boring,,SKARANG--->,tpi sbnanya,,,beestt sngat2,,
(^_^)


nak tau cite pa yg kami tgok,,,,??hehe,,kmi tgok cite "TOLONG AWEK AKU PONTIANAK,,,"

Friday, 19 August 2011

perasaan pilu,,






salam semua,,,,,alhamdulillah tak lma lgi kta akn mnyambut hari hari raya,,,,emmm sbenanya,,,,bila aku dgr lagu raya kat opis n kat dlm radio hati aku rasa pilu sangat2,,,aku terkenag msa aku kcik2 dulu,,,mcm2 peristiwa yang telah mnjadi kenangan dalam hdup aku datang menjelma blik,,,,aku teringat rumah lma aku yang teeerrrlalu bnyk kenangan yang tak dpat aku lpakn,,,aku sering teringat arwah nnek aku yang telah meninggal msa aku form 5/2008,,,,Aku rsa mcm bru je dia dah pergi ,,,aku mmg rpat ngan nnek aku tu,,,pling aku tak dpt lupa sehingga skarang ialah msa pgi rya,,dia slalu ajak aku g tman kan dia smbhyg rya,,,n dia sruh aku kms kan dia,,,,ya allah,,,aku mmg tak dpt lpakan,,,,pgi rya msti aku tringat hal tu,,,,slepas dia meninggal aku dah tak ada smangat nak blik rya kat kmpng,,,ntah lh mcm tak sronok nak blik bla dia tak ada +2 lgi ramai ahli kuarga kat kmpng aku telah mninggal thun lpas,,,,,kaluu all nak tau,,,mlm sblm nnk aku pergi bt slma2nye,,,,aku dan adk2 sempat bergurau ngan nnk aku tu,,aku btol2 tak sangka keesokkan hrinya dia dh tak ada,,,hemmm,,,sdih beb,,,tpi alahamdullillah aku redha ngan pemergiannya,,,al-fatihah bt nnek tersyg,,,,

*hlang ckit feel aku nak tulis entry ni,,,tepon kat opis ni dri tdi berdering,,,& aku yang tukang saut nye,,,(^_^)
p tak pelh jnji aku dpt luah perasaan aku tme ni,,,,hehe,,,

Tuesday, 16 August 2011

Berbuka puasa,,,


Salam semua,,,alahamdulillah kita dapat berjumpa lagi,,,,k pagi ne aku share ngan korang pasal majlis berbuka yang di anjurkan oleh yayasan sarawak pada 15 ogos 2011 hari isnin lepas,,,,,hehe,,,jum lyn gambar kat bawah ne,,,,



ne aku,,,haritu aku pelik sangat cos ramai btol orang gna bju kaler biru,,mcm berjanji plak,,,hehe,,


ne eyfa scuzzy with buah ati nya hafiz,,,hehe


ne kak kathy dan kak siti yang semeja ngan kami,,,,hehe,,


masa ne kami tggu masa untuk berbuka,,,ramai jgak warga kerja yayasan yang datang,,ada yang bwak famili skali,,,mmg meriah lh,,,mcm majlis sambutan hari raya plak,,,,hehe,,


ne tempat aku n rakan2 menjamu slera,,,,




tu kwn aku tgh mbik gmbar,,,msa ne ada sambutan hri jdi org kenamaan,,,

haaa yang di tuggu2 menu yang disediakan,,hehe,,
sebelum menunaikan solat maghrib kami dihidangkan makanan yang ringan dhulu 
kalau hidang yang berat2 tkut tak larat pulak,,,hehe


kuih yang pertama skali dihidangkan,,,,



bubur pedas,,,,(^_^)



ne cendol kesukaan aku,,,

selepas solat kami dihidangkan makanan seperti kat bwah ne,,,,emmmmm,,,,




cendol aku pun dah tiggal ckit,,,hehe,.


errrkkkkk,,,alhamdulillah,,habis dah nasik aku,,,hehe,,kenyang,,,,woooo,,,

last menu,,,mstilah buah-buahan,,,,tpi mengikut sunnah,,,sebaik-baiknya kita mkn buah dulu brulh nasi,,,,
hehe,,,(^_^)



warga katering yang masak mknan untuk kami,,,trimas bnyak2,,,,
mknan yang disediakan sangat sedap,,,dan trimas mlayan kami dgan baik hehe,,






Tuesday, 9 August 2011

WAJAH KENANGAN


salam rakan2 blogger,,,hari ne aku mcm nak sharegmbar aku plak hri ni,,hehe,,,bkn nak melawa dri kat blog ne,,just i want to share only,,tak slahkn,,,hehe,,,


k ne kwn aku sama poli n sama praktikal dgan aku kat yayasan sarawak,,aku berkawan ngan minah kos dia ne tak lokek nak bantu aku,,hehe,,tq ya eyfa,,,


gmbar ne kami staf yayasan mengadakan pertandingan bowling,,aku dan rkn2 bertugas sbgai pencatat markah di setiap kumpulan,,,hehe,,


ne eyfa bersama kekasih hti,,,sempat berdating,,,haha,,,,aku jdi paparazzi,,



ha,,,kat atas tu gambar aku ,msa sem 1 kat politeknik kuching,,,bru 19 thun,,,ha yg kat sblh aku tu my kazen jasmin,,kmi sma klas n sma blik di asrama,,,hehe,,,


ne my bff nma dia nabilah,,,dia pandai dlm akadmk aku suka mtk ajar ngan dia ne,,,dia ne blh dikatakan bakal pensyrah kat klas kmi,,,hehe,,,


ne pulak rakan2 seperjuangan aku emmm miss u all,,,,(@_@)


yg ne pulak msa aku kat dlm kls,,,bla msa pulak kwn aku mbik gmbar ne,,hehe,,k aku nak knalkan kwn aku tu,,,ya bju htm tu nisa(aku),bju pepel lena,dan bju pth tu efah,,,hehe,,ada yg berkenan?


msa ne kmi ber2 pergi untuk audition teater,,,aku bkn nya nak berlakon,,,tpi suke2 nak ikut,,,tak dpat jdi pelakon pun tak pe,,janji dpt pergi poli mukah,,,haha,,,aku jdi pembantu pensyarah je,,,


ne selepas kmi photoshot klas,,,



haaaa,,,ne adalah hamster kesanyangan aku jessy nma di beri olehku,,,,,tpi syg dah mati,,,,(*_*),,,jessy aku bw kat dlm asrama untuk buat peneman dikala ditiggalkan roomate hehe,,nsib baik tak kantoi ngan warden,,,hehe,,,



ne lelaki yg bertakhta kat dlm hti aku,,,hehe,,


ne aku .msa ne aku kat kem permai,,,hehe,,


ne msa aku kat dlm jamban di penview hotel,,,hehe,,


gmbar ne aku kat kedai mkn bersma fmily tersyg,,,


haa,,,ne gmbar couple aku,,,hehe,,

*ok tkat ne je,,,kpada kwn2 yg dikasihi sekalian yg berada kat dlm gmbar tu,,,trimas bnyk2 kos sudi berkwn n bantu aku,,,love u all,,,muuuuaaahhh,,,dan kpada yg bertakhta di hati love u to,,,(^_^),,

lambat+marah/geram=sakit hati


salam sume,,,emmm,,gambar tu dah menunjukkan bhawasenye aku marah sangat,,,tpi skarang dak ok lah hot  aku ne,,,k sebab aku marah sangat ne pasal my bf,pgi tdi dia kta dia nak hntar aku g keja,,aku kta klau nak anta kenelah awal kos aku msuk keja awl,,,bla aku dah send msj bgaitau yg aku dah berkmas,,,dengan hrapan tggilah aku menggu kdatangannya,,,aku tengok jam dah akhir aku pun kol lh,,aku tnya dia dah otw ka blm,,rupa2nya msh kat rumah lgi,,,ya allah,,geram btol ngan mamat ne,,,last2 bpak aku yg hntar,,apalgi bpak aku,,mrah lh,,,tengok jam dah lwt,,eee kpada lelaki=jgan suke melenggah2kan msa,,ok?hehe,,,

Thursday, 4 August 2011

cara menghilangkan mengantuk

selamat pagi dan salam ramadhan semua,,,selepas bersahur pasti anda semua mengantuk kan?so saya harap anda semua tidak tertidur di wktu keja,,,hehe,,

untuk mengelak dripada mengantuk sibuk2 kan lh dri anda dengan bekerja k,,,ataupun cuci muka tapi jgn curi2 minum pulak,,,hehe...

*ini shaja daripada sya,,,wassalam,,(^_^)



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SLIDESHOW